Locatie en Omgeving

Mieps Huset was vroeger een boswachtershuis en daarna is het van de jachtvereniging van Dalarna geweest. Om Mieps Huset te bereiken moet u 5 km over een grindweg het bos in naar het plaatsje Kullen.
Het is per auto goed bereikbaar. Kullen is een dorpje met 25 inwoners. ’s Nachts kunt u letterlijk een speld horen vallen. Oneindige rust en natuur midden in de bossen van Zweden.

Midden in de bossen maar toch op 10 a 15 minuten afstand een supermarktje, een Ica nära.

Ook hebben we de Musteri van tillmans http://www.grangardemusteri.se , bij tillmans kun je een lekker potje biologische jam halen of drinken, ook kun je er heerlijk lunchen of een echte fika houden. De stad Ludvika is 30 km en Borlänge 50 km

Geniet van de wandelingen, kanotochten op de schitterende meren, fietstochten, ga vissen of doe lekker helemaal niets.
Er zijn in de buurt een aantal reservaten waar ook gewandeld kan worden. En natuurlijk kun je ook direct vanaf onze locatie wandelen of fietsen oa is hier de “Kyrkstig”, een pittige rondwandeling van 30 km. Deze is ook in te korten door bijvoorbeeld de “Poststig” te gebruiken. Daarnaast lopen er vele jachtpaadjes of rij eens over de vele grusvägen en wie weet kom je een Eland tegen of de Auerhoen.

Kleine greep uit de dieren in het bos hier;

Vele vogels, vossen, elanden, lynx, beren, wolven, herten en reeën.

De eerste foto’s (boven) zijn de Predikstolen, https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/besok-och-upptack/naturreservat/ludvika/predikstolen.html 14 km vanaf onze locatie. Hier is zelfs klimmen mogelijk. Er is een route van ong 5 km, pittig maar zeker de moeite waard. Hiervandaan kun je ook nog vele km wandelen 🙂

Ook als u er een dagje op uit wilt, kunt u alle kanten op. Neem eens een kijkje in Ludvika, een gezellig stadje met een haventje en vele restaurantjes. Op een regenachtige dag biedt Borlänge uitkomst, de stad met het grootste overdekte winkelcentrum van de provincie Dalarna en musea van zowel het verleden als van de toekomst. Of bezoek eens de ‘Falu gruva’ in Falun, ooit ’s werelds grootste kopermijn en vandaag de dag geklasseerd als werelderfgoed. Bezoek het mijnmuseum of daal af naar de 67m diepe galerij en ondergrondse kamers. Leer over de meer dan duizend jaar oude geschiedenis van de mijn en kom erachter waar de Zweedse rode verf vandaan komt.

Falu Gruva (klik op foto)

Bossen:

Alle seizoenen zijn schitterend!

Ontdek de ongerepte natuur in de eindeloze bossen van Zweden. Geniet van wat ze u te bieden hebben aan diverse vruchten zoals frambozen, (blauwe) bessen en wilde aardbeien, waar men hier de heerlijkste jams en sauzen van maakt. Of bezoek ons in de herfst en vind de grootste en lekkerste paddenstoelen onder het kleurrijke bladerdek.

Uitzicht

Een kleine wandeling van 500 meter naar de top van de heuvel brengt u naar een grote brand/uitkijktoren. Beklim deze en u wordt beloond met een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Zweedse bossen en meren.

Of een 5 km pittige wandeling (maar met een auto kan ook) en geniet van een prachtige uitzicht over de grote meren en de dorpjes beneden, zie jij het kerkje?

Voor de geocachers onder ons: er zijn in zweden zeer veel geocaches te vinden, ook vlakbij Mieps Huset oa een uitdagende bij de brand/uitzichttoren.

Ga eens fietsen op een rail (Vansbro) klik op foto 🙂
Raften op de rivier in de buurt (klik op foto)
Ga op avontuur in de grotten bij Tuna Hästberg (klik op foto)
Of ga mee op Safari of naar de Sami! (klik op foto)
Laat vooral weten dat je via ons komt 😉

Dala-Floda heeft ook een mooie houten brug en er is ook een vlotbrug.

Ook is er in een biologische groenteboer: Wålstedts – Lantbruk och Gårdsbutik