fbpx

Locatie & Omgeving

Mieps Huset was vroeger een boswachtershuis en daarna is het van de jachtvereniging van Dalarna geweest. Om Mieps Huset te bereiken moet u 5 km over een grindweg het bos in naar het plaatsje Kullen.
Het is per auto goed bereikbaar. Kullen is een dorpje met 25 inwoners. ’s Nachts kunt u letterlijk een speld horen vallen. En ook overdag kom je eerder het plaatselijke wild tegen dan een mens.

Ook als u er een dagje op uit wilt, kunt u alle kanten op. Neem eens een kijkje in Ludvika, een gezellig stadje met een haventje en vele restaurantjes. Op een regenachtige dag biedt Borlänge uitkomst, de stad met het grootste overdekte winkelcentrum van de provincie Dalarna en musea van zowel het verleden als van de toekomst. Of bezoek eens de ‘Falu gruva’ in Falun, ooit ’s werelds grootste kopermijn en vandaag de dag geklasseerd als werelderfgoed. Bezoek het mijnmuseum of daal af naar de 67m diepe galerij en ondergrondse kamers. Leer over de meer dan duizend jaar oude geschiedenis van de mijn en kom erachter waar de Zweedse rode verf vandaan komt.

Bossen:

Alle seizoenen zijn schitterend!

Ontdek te de ongerepte natuur in de eindeloze bossen van Zweden. Geniet van wat ze u te bieden hebben aan diverse soorten frambozen, bessen, bramen en wilde aardbeien, waar men hier de heerlijkste jams en sauzen van maakt. Of bezoek ons in de herfst en vind de grootste en lekkerste paddenstoelen onder het kleurrijke bladerdek.

Uitzicht

Een kleine wandeling van 500 meter naar de top van de heuvel brengt u naar een grote brand/uitkijktoren. Beklim deze en u wordt beloond met een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Zweedse bossen en meren.

Voor de geocachers onder ons: er zijn in zweden zeer veel geocaches te vinden, ook vlakbij Mieps Huset oa een uitdagende bij de brand/uitzichttoren.

Een vakantie bij ons.

Oneindige rust en natuur midden in de bossen van Zweden.

Geniet van de wandelingen, kanotochten op de schitterende meren, fietstochten en talrijke bezienswaardigheden.
Er zijn in de buurt een aantal reservaten waar ook gewandeld kan worden.

vissen

fietsen op een rails

raften op wildwater

grot duiken

Kleine greep uit de dieren in het bos hier;

Vele vogels, vossen, elanden, beren, wolven, herten en reeën.

De eland, wolf en beer zitten verwerkt in het logo van Mieps Huset .

Op 10 en 15 minuten afstand zijn 2 supermarktjes, een Coop nära en een Ica nära daarnaast hebben we http://www.grangardemusteri.se Musteri van tillmans, bij tillmans kun je lekker een potje biologische jam halen of drinken ook kun je er heerlijk lunchen of een echte fika houden. De jam kunt u proeven bij ons ontbijt 🙂